مشکلات رایج در انواع برند یخچال و فریزر

رایج ترین مشکلات انواع یخچال و فریزر

یخچال خانه ‌ها جزء مهم ‌ترین لوازم خانگی در آشپزخانه شما است. معمولاً کمتر پیش می‌ آید که در سال‌ های نخست دچار مشکل شود، اما پس ‌از چندین سال کارکرد ممکن است دچار برخی ایرادات شود.

رایج ترین مشکلات انواع یخچال و فریزر صرف ‌نظر از برند تولیدی یکسان است. آن ‌هم به دلیل تکنولوژی یکسانی که شرکت ‌های سازنده در محصولات خود به کار می ‌برند. بنابراین در این مطلب قصد داریم به سراغ آن ‌ها رفته و با معرفی هر کدام به شما در یافتن علت آن کمک کنیم.

گاهی با چند راهکار ساده می ‌توان آن را عیب‌ یابی و تعمیر کرد. گاهی نیز مشکل جدی است و نیاز به بررسی توسط تکنسین دارد.

رایج ترین مشکلات انواع یخچال و فریزر

از جمله رایج ترین مشکلات انواع یخچال و فریزر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نشت آب از یخچال فریزر

نشت آب از یخچال چندین دلیل احتمالی دارد. متداول‌ ترین دلایلی که باعث می‌ شود آب از زیر یخچال بیرون ‌زده باشد عبارت ‌اند از:

  1. تراز نبودن یخچال
  2. نشتی فیلتر آب داخلی
  3. گرفتگی زهکش یخ زدایی
  4. واشر درب معیوب

 البته پیدا کردن منبع نشتی کار آسانی نیست و علاوه ‌براین نشتی آب از یخچال، خود باعث آسیب‌ های احتمالی دیگری نیز می ‌شود. پس بلافاصله پس ‌از این ‌که متوجه این مشکل شدید سریعاً موارد فوق را بررسی کنید.

  • یخچال زیاد صدا می ‌دهد

این‌ که انتظار داشته‌ باشیم یخچال کاملاً بی‌ سر و صدا کار کند امری محال است. آن‌ها عموماً کمی صدا تولید می ‌کنند. اما در برخی موارد اگر صدا بیش ‌از حد بلند باشد و یا متفاوت از آن‌ چیزی که همیشه می ‌شنیدید باشد گویای وجود مشکل در درون دستگاه است.

 اگر متوجه شدید که صدا از قسمت پشت، پایین و یا داخل دستگاه می ‌آید بسته به منبع صدا می ‌توان فهمید که مشکل از کجاست.

برخی مشکلات احتمالی شامل:

  • آسیب ‌دیدگی تیغه فن
  • عیوب موتور فن اواپراتور
  • موتور فن کندانسور
  • مشکلات کمپرسور

عیوب این بخش ها می‌تواند صدای اضافه‌ تولید کند. اکثر قطعات معیوب را می ‌توان تعویض کرد اما بررسی دقیق ‌تر و تعویض قطعات باید توسط تکنسین انجام گیرد.

گاهی نیز با برخی اقدامات ساده می‌توان در کاهش صدا مؤثر بود.

تراز نمودن یخچال

 یخچال را در موقعیت تراز قرار دهید به‌ طوری ‌که هر چهار پایه روی زمین و در یک سطح قرار بگیرد. برای اطمینان از تراز بودن تست درب را انجام دهید. توصیه می ‌شود درب را تا زاویه ۴۵ درجه و به حالت نیمه ‌باز نگه دارید و آن را رها کنید تا خود به ‌خود بسته شود. این اگر این روش جواب داد بهترین حالت قرارگیری یخچال همین موقعیت است.

تنظیم نمودن یخساز

اگر یخساز هر پانزده دقیقه یک‌ بار صدایی وزوز مانند به مدت پنج ثانیه تولید می ‌کند، در تلاش است که یخ بسازد اما آب به آن نمی ‌رسد. در این حالت می ‌توانید یخساز را خاموش کنید. شیر ورودی آب را چک کنید که باز باشد و این‌ که نشت نکرده باشد.

تعویض فن اواپراتور

داخل محفظه فریزر دربی برای دسترسی به قسمت پشت فریزر تعبیه ‌شده که به فن دسترسی می ‌دهد. فن وظیفه توزیع هوا در کویل ها برای حفظ یکپارچه دما را به‌ عهده دارد. گاهی به ‌علت ساییدگی و یا شکستگی پره‌ ها صدای اضافه تولید می ‌کند که با تعویض آن مشکل صدا بر طرف خواهد شد.

  • خنک نبودن یخچال و فریزر

 زمانی ‌که یخچال به‌ درستی کار می‌ کند دمای ایده ‌آل برای قسمت یخچال ۴ درجه سانتی‌ گراد و برای قسمت فریزر ۱۸- درجه سانتی‌گراد است.

متداول‌ ترین علل فنی در دستگاهی که به ‌اندازه کافی خنک نمی‌کند شامل موارد زیر است:

کثیفی کویل‌ های کندانسور

گرد و خاک گرفتن این قسمت باعث می ‌شود به اندازه‌ کافی محفظه یخچال خنک نشود و یخچال در سیستم تبرید مشکل داشته باشد و توانایی خنک‌کنندگی دستگاه را کاهش می ‌دهد. برای تمیز کردن کویل ها از یک برس نرم و یا دستمال استفاده کنید.

کویل ها هر دو تا سه ماه یک ‌بار نیاز به تمیز کردن دارند.

موتور فن کندانسور

اگر موتور فن کندانسور یخچال معیوب باشد و یا به دلایل الکتریکی و مکانیکی از کار بیفتد نمی ‌تواند هوا را از روی سیم پیچ ها بکشد.

خرابی موتور فن اواپراتور

خرابی فن اواپراتور سبب می‌ شود هوای سرد به محفظه یخچال منتقل نشود و یا موتور خراب‌ شده باشد، تست سلامت موتور نیاز به مولتی متر دارد. اگر از کار افتاده باشد نیاز به تعویض دارد.

خرابی رله استارت و خازن

خرابی این دو قطعه سبب می ‌شود کمپرسور به‌ درستی چرخش نکند و یا اصلاً کار نکند.

برخی از علل ساده ‌تر خنک نکردن یخچال شامل موارد زیر است که می‌توانید با چند اقدام ساده مشکل را خودتان برطرف کنید.

بررسی واشر درب

درزگیر های درب یخچال باید به ‌طور کامل سالم باشند تا بتوانند سرمای داخل محفظه‌ ها را حفظ کنند. آن ‌ها را در صورت آلودگی با آب و صابون تمیز کنید تا به‌ طور کامل بسته شود.

قرار دادن مناسب ظروف و مواد غذایی

مواد غذایی را به ‌طور مناسب و در محفظه ‌ها جای دهید تا راه جریان هوا مسدود نشده باشد.

حجم مناسب مواد غذایی

 بیش ‌از ظرفیت یخچال مواد غذایی و ظروف بزرگ در آن قرار ندهید.

  • یخ‌ زدگی یخچال فریزر

به اندازه یخچال فریزری که خنک نمی‌ کند یخچالی که بیش ‌از حد خنک می ‌کند و یخ می ‌زند می‌ تواند مضر باشد. این مشکل به برخی علل زیر مربوط می ‌شود.

خرابی دمپر

دمپر قطعه ‌ای است که با باز و بسته شدن اتومات، سرما را به محفظه یخچال وارد و خارج می‌ کند. اگر این قطعه معیوب باشد دریچه آن در حالت باز گیر کرده و به‌ طور مداوم یخچال را سرد می‌ کند و باعث انجماد این قسمت می ‌شود. باز و بسته شدن دریچه دمپر با ترموستات کنترل می‌ شود.

خرابی ترموستات

 خرابی ترموستات یک علت دیگر یخ‌ زدگی یخچال ‌فریزر است. ترموستات مسئول کنترل دما و کمپرسور و موتور فن اپراتور دستگاه است. خرابی المنت ‌های آن سبب می ‌شود دستگاه دما را به‌ خوبی تشخیص نداده و بیشتر از حد مورد نیاز کار کند که منجر به یخ‌ زدگی قفسه‌ ها و مواد غذایی داخل آن می‌ شود. بررسی و تعویض این قسمت نیاز به بررسی تکنسین دارد.

  • کارکردن مداوم یخچال فریزر

 کارکرد بیش ‌از حد دستگاه می‌ تواند مضر و هزینه بر از نظر مصرف انرژی باشد. با اینکه یخچال وسیله ‌ای است که برای حفظ دمای خنک کار می‌ کند، اما نباید همیشه روشن باشد. این سبب ایجاد صدای مداوم و افزایش مصرف انرژی می‌ شود. شایع ‌ترین علت کار کردن بیش‌ از حد و مداوم دستگاه به کثیفی کویل ‌های کندانسور بر می ‌گردد. گاهی نیز تنظیم نادرست دمای دستگاه در حالت کم سبب می‌ شود یخچال برای حفظ این دما دائماً در حال تلاش باشد. اگر مشکل را با این دو راهکار نتوانستید رفع کنید با یک متخصص تماس بگیرید.

  • کار نکردن آب سرد کن

از جمله رایج ترین مشکلات انواع یخچال و فریزر کار نکردن آبسرد کن است. اکثر یخچال‌ های نسل جدید دارای آب سرد کن هستند که می ‌توانند به دلایل مختلف از کار بیفتند.

  1. یخ ‌زدگی و گرفتگی محفظه آب
  2. عیوب دریچه ورودی آب و شکستگی آن
  3. فشار پایین آب
  • مصرف بیش ‌از حد برق

 درحالی ‌که یخچال از جمله لوازم ‌خانگی پر مصرف در انرژی برق است اما مدل ‌های قدیمی ‌تر بسیار پر مصرف‌ تر هستند. این دستگاه ‌ها برای حفظ دمای سرد ناچارند سخت‌ کار کنند و انرژی بیشتری نیاز دارند. چنانچه متوجه شدید دستگاه بیش‌ از حد انرژی مصرف می ‌کند برخی تعمیرات می ‌تواند وضعیت آن را بهبود ببخشد.

  • کار نکردن یخساز یخچال

کار نکردن یخساز یخچال ممکن است به علت:

انسداد شلنگ تخلیه یخ

به‌ علت چسبندگی قطعه های یخ به یکدیگر و پیچ‌ خوردگی شلنگ آن راه خروج یخ مسدود شده باشد.

 برای حل این مشکل جریان ورودی آب را متوقف کنید و برای ذوب شدن یخ‌ های به‌ هم‌ چسبیده و منجمد شده دو ساعت زمان بدهید و برق یخچال را قطع کنید.

و یا:

 خاموشی سنسور محفظه یخ

 با گذشت زمان یخ بین سطل و دیواره دستگاه جمع می‌ شود می ‌تواند سطل را جا بجا کند و این سنسور را معیوب کند بنابراین به‌ صورت خودکار یخچال تولید یخ را متوقف می‌ کند.

  • کار نکردن یخچال فریزر

اگر دستگاه روشن نمی ‌شود پس ‌از بررسی برق و اطمینان از جریان داشتن آن به دستگاه موارد زیر نیاز به بررسی دارد.

مشکلات مدار شکن مینیاتوری MCB

این می ‌تواند یکی از دلایل اصلی خرابی دستگاه باشد و یا جریان و یا ولتاژ نا کافی که نیاز به تست با دستگاه مولتی متر دارد.

موتور معیوب

این نیز از جمله عوامل اصلی کار نکردن دستگاه است. در این ‌صورت دستگاه پس ‌از روشن‌ شدن فوراً خاموش می ‌شود و یا اصلا روشن نمی ‌شود بررسی آن باید توسط متخصص صورت بگیرد.

عیوب کمپرسور

 کمپرسور وظیفه چرخه و سیستم تبرید را به ‌عهده دارد. اگر این قطعه خراب باشد یخچال کار نمی ‌کند. کمپرسور موتوری است که مبرد یا گاز خنک ‌کننده را فشرده می‌ کند و آن را از طریق کویل‌ های کندانسور به گردش در می ‌آورد. مشکلات این قطعه سبب کار نکردن دستگاه می‌ شود.

در این مقاله تلاش شد به بررسی رایج ترین مشکلات انواع یخچال و فریزر از جمله یخچال فریزر الجی، سامسونگ، بوش، اسنوا، بکو و … و نحوه برطرف نمودن این مشکلات اشاره شود.

چنانچه ساکن تهران هستید و به خدمات تخصصی و حرفه ای تعمیر یخچال فریزر در تهران و تعمیر یخچال ساید بای ساید در تهران نیاز داشتید متخصصین شرکت پارس پویش در اسرع وقت آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستند.

فرم درخواست تعمیرکار

پیمایش به بالا

درخواست تعمیرکار

فرم زیر را پر کنید تا در سریع ترین زمان با شما تماس بگیریم

اطلاعات تماس
اطلاعات دستگاه
تاریخ و زمان ترجیحی