معرفی انواع پنل تلویزیون

انواع پنل تلویزیون

انواع پنل تلویزیون شامل LCD، LED, OLED, QLED می شود. فناوری ‌های به‌ کار رفته در صفحه نمایش تلویزیون ‌های امروزی سبب شده است سازندگان آن‌ ها اصطلاحات فنی متعددی در این خصوص به کار ‌گیرند. در این مطلب قصد داریم به معرفی انواع پنل تلویزیون، تفاوت آن‌ ها و مشکلات و نحوه تعمیر هر یک بپردازیم،  در صورت تمایل همراه ما باشید.

انواع پنل تلویزیون

فناوری ‌های متفاوت به ‌کا ررفته در تلویزیون‌ ها تأثیر مستقیم بر کیفیت تصویر دارند. با پیشرفت تکنولوژی و ارتقای راهکار در خصوص بهبود تصویر نمایشگر، نمونه ‌های مختلف در ساخت پنل به کار رفته است که در ادامه به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت.

  • پنل تلویزیون LCD

تلویزیون‌ های LCD یک فناوری به ‌کار رفته در صفحه تلویزیون است که بر پایه خصوصیات کریستال مایع شکل گرفته ‌است. پیکسل های این نمایشگر با استفاده از جریانی که به دو هادی قرار گرفته در شبکه ارسال می‌ شود، روشن می‌شود. لامپ ‌های به‌ کار رفته در پنل های  LCD از نوع لامپ فلوئورسنت کاتد سرد (CCFL) است. در تلویزیون ‌های ال ‌سی ‌دی تأمین نور توسط یک منبع نور بک لایت انجام می ‌شود.

این پنل ها اغلب مستعد سوختن نیستند و این مزیتی مهم برای آن‌ هاست.

  • پنل تلویزیون LED

تکنولوژی LED بر پایه و براساس LCD است. با اینکه این ۲ پنل را جزء دسته‌ ای جدا در نظر می ‌گیرند، اما باید گفت که بکارگیری لامپ‌ های کوچک ال ‌ای ‌دی به عنوان منبع نور پس ‌زمینه به ‌جای لامپ‌ های فلورسنت سبب شده این پنل با این عنوان نام‌ گذاری شود.

پنل های ال ای دی از مجموعه ‌ای از دیود های ساطع کننده نور تشکیل‌ شده که برای نور دهی به صفحه کریستال مایع استفاده می‌ شوند. ایجاد تصویری با کیفیت‌ تر و طیف رنگی گستردهRGB  سبب محبوبیت بیشتر تلویزیون ‌های ال ‌ای ‌دی نسبت‌ به ال ‌سی‌ دی شده ‌است.

  • پنل OLED

شرکت ‌های سازنده از فناوری‌ های پیشرفته ‌تر در جهت بهبود کیفیت تصاویر و ایجاد ویژگی‌ های ایده‌آل برای پنل های ال ‌ای ‌دی استفاده کردند. پنل های  OLED بر خلاف ال ‌ای ‌دی از نور پس ‌زمینه استفاده نمی‌ کنند. آن‌ ها خودشان پیکسل هایی دارند که ساطع کننده نور هستند.

 این ویژگی سبب می‌شود پیکسل ها به ‌صورت جداگانه روشن و خاموش شوند که در صورت خاموشی رنگ مشکی یکدستی را نمایش می ‌دهند. بهبود زوایای دید به ‌صورت گسترده‌ تر و بیشتر از پنل های IPS سبب شده که گزینه ‌ای محبوب در پنل ها باشد. از جمله مشکلات اصلی و نقاط ضعف این سیستم خطر سوختن دائمی پیکسل های آنست که در استفاده طولانی ‌مدت دچار سوختگی می‌ شوند.

  • پنل QLED

در واقع پنل های  QLEDمیانه ‌ای از ۲ نوع  LED و  OLEDهستند و از نظر فناوری و سخت ‌افزاری بیشتر به ال ‌ای ‌دی ها شباهت دارند که دارای فیلتر  نقطه کوانتومی بین نور پس ‌زمینه ال‌ ای ‌دی و لایه ای سی دی کریستال مایع هستند. این تکنولوژی کمک می ‌کند که پنل تولید رنگ بهتری داشته باشد. درنتیجه رنگ ‌ها و روشنایی بهتری نسبت‌ به این دو نوع دارد.

 تنها در یک فاکتور ضعیف ‌تر عمل می‌کنند آن ‌هم در سطوح کنتراست است. همچنین سیاهی که نوع OLED از خود نمایش می ‌دهد را ندارد. شرکت‌ های پیشرو در تولید این نوع پنل شرکت سامسونگ است.

۲ نوع محبوب در تمامی پنل ها عبارت ‌اند از IPS و  VAکه پنل های VA معمولاً دارای نسبت کنتراست بالاتر با زوایای دید باریک است. در حالی ‌که پنل  IPSکنتراست کمتر با زاویه دید وسیعی دارد.

 این تفاوت اصلی بین این ۲ نوع است البته نوع پنل بر روی جنبه‌ های دیگر نمایشگر همچون کیفیت تصویر حداکثر روشنایی، وسعت  تصویر و یا دقت رنگ تأثیرگذار نیست.

مقایسه بین پنل VA و  IPS

تفاوت این ۲ نوع تکنولوژی به ‌کار رفته در انواع پنل نام‌ برده ‌شده  در سه فاکتور اصلی زاویه دید، کنتراست و نقاط و یکنواختی تصویر مشکی است که در زیر به معرفی آن خواهیم پرداخت.

  • زاویه دید

این فاکتور مشخص می‌کند که حداکثر زاویه برای تماشای تصاویر بدون افت قابل ‌توجه کیفیت کدام است. تلویزیون ‌های IPS نسبت به VA اولین مورد برتری دارد که مزیت اصلی برای این نوع محسوب می‌ شود. بیشتر تلویزیون‌ های VA  هنگامی‌که از زوایای کناری دیده می ‌شوند دقت تصویر پایینی دارد.

  • کنتراست

این فاکتوری مهم در کیفیت تصویر محسوب می ‌شود. کنتراست مشخص می‌کند که زمانی ‌که تصویر در تاریکی نمایش دارد سیاهی عمیق  ارائه می‌دهد یا خیر. بنابراین یک تلویزیون با کنتراست بالا به ‌خوبی از این ویژگی برخوردار است. در عوض زمانی که به تلویزیونی با کنتراست پایین در تاریکی نگاه می‌کنید رنگ مشکی به ‌صورت خاکستری دیده می ‌شود. باید گفت که پنل های VA نسبت ‌به IPS در این فاکتور برتری بیشتری دارد.

احتمالاً تفاوت این ۲ نوع در کنتراست را زمانی‌ که تصویر روشنی دارند متوجه نخواهید شد. اکثر سازندگان تلویزیون ‌ها به ‌سبب این ویژگی VA از آن ‌ها در ساخت پنل استفاده می ‌کنند.

  • نقاط و یکنواختی تصویر مشکی

زمانی ‌که تصویر سیاه در نمایشگر نشان داده می‌شود، بهترین حالت این است که در تمام نقاط آن یک ‌رنگ سیاه یکنواخت نشان داده شود. این ویژگی در پنل های VA برتری بیشتری دارد. در پنل IPS  یک  تصویر مشکی بیشتر به رنگ آبی و خاکستری متمایل است و در قسمت لبه‌ ها دارای تفاوت کنتراست است و به ‌صورت ابری نور پس‌ زمینه در آن متغیر است.

جمع بندی

 درنتیجه به ‌عنوان جمع ‌بندی می ‌توان گفت هر ۲ فناوری برتری خاصی نسبت ‌به دیگری ندارند، زیرا هر ۲ اهداف متفاوتی را دنبال می ‌کنند. IPS دارای زوایای دید گسترده ‌تر است که برای چیدمان بزرگتر مناسب است. همین ‌طور برای استفاده به‌ عنوان مانیتور نیز کارآمدتر هستند.

 پنل  VAانتخاب مناسب ‌تری برای تماشای تلویزیون در اتاق ‌های تاریک است زیرا کنتراست بهتر سبب می‌ شود سیاهی عمیق و یکنواختی به نمایش بگذارد. بنابراین انتخاب هر کدام بستگی به استفاده کاربر دارد .

مشکلات رایج پنل تلویزیون

مشکلات اصلی و رایج در انواع پنل ال ‌ای ‌دی و ال ‌سی ‌دی تقریباً در تمام برند های تجاری مشترک است در ادامه مشکلات را که ممکن است برای پنل تلویزیون به وجود بیاید را لیست کرده‌ایم .

  • عدم نمایش

یکی از مشکلات عمده در انواع پنل عدم وجود تصویر است نوسانات ولتاژ  VGLعمدتاً سبب بروز این مشکل در نمایشگر ها هستند .

  • تصویر سفید

عدم وجود ولتاژهای مناسب مانند VDD,  DVDD و… سبب بروز این مشکل می ‌شود.

  • تصویر نیمه

 این مشکل مربوط به آسیب به  ICاست .مشکلات شکستگی و آسیب قطعه  ICباعث می ‌شود تصویر به‌ صورت نصفه ‌نیمه نمایش داشته باشد .

  • وجود نقطه در پنل

اکثراً  دو نوع نقطه و یا لکه‌ سفید و سیاه در پنل ممکن است به وجود بیاید. نقاط سیاه به‌ شدت بر کیفیت تصویر اثر گذارند این مشکل زمانی به وجود می ‌آید که مقدار زیادی گرد و خاک به داخل تلویزیون نفوذ کرده باشد و یا پیکسل های پنل سوخته ‌شده باشد.

  • نمایش دو تصویر

نمایش تصویر مضاعف بیشتر به مشکلات ولتاژ مربوط می ‌شود.

  • تاری تصویر

هنگامی‌که پنل پیکسل در معرض مشکل قرار داشته باشد و پیکسل را تکان می‌ دهد نوردهی پنل و کیفیت تصویر را کاهش می ‌دهد.

  • مشکلات رنگ

مشکل رنگ پریدگی در پنل ایراد مربوط به مشکلات کابل  LVDS و سیگنال ‌های جاری در آن است.

  • سیاه شدن تصویر 

زمانی ‌که تلویزیون به مدت طولانی روشن باشد IC گرم می ‌شود و پوشش تیره بر روی پنل ظاهر می ‌شود که می‌تواند به‌ صورت افقی و یا عمودی باشد .

  • لرزش پنل

ضعیف شدن نور پس ‌زمینه و جریان بیش ‌ازحد می‌ت واند سبب لرزش و حرکت تصویر پنل باشد .

تعمیر انواع پنل تلویزیون در تهران

 دو نوع مشکل اصلی برای پنل ممکن است به وجود بیاید که یکی مشکلات فیزیکی و دیگری مشکلات مکانیکی است. اگر به داخل پنل آسیب فیزیکی وارد شده باشد پنل غیر قابل تعمیر است. اما چنانچه مشکلات مکانیکی گریبان‌ گیر پنل شده باشد بدون شک مشکل از قطعات داخلی و سوختگی یکی از آن ‌هاست.

 به دلیل تکنولوژی‌ های دقیق و حساس قطعات تخصصی به‌ کار رفته در پنل تلویزیون تعمیر و بررسی مشکلات نیازمند دانش تخصصی است لذا تعمیر تلویزیون را باید به تکنسین واجد شرایط سپرد.

 تکنسین ‌های شرکت پارس پویش به عنوان مرجع تخصصی تعمیر تلویزیون در تهران راهکار های پیشنهادی برای بررسی و تعمیر حرفه ‌ای به مشتریان ارائه می ‌دهند.

چنانچه پنل تلویزیون دچار شکستگی و آب خوردگی، مشکلات تصویر و سوختگی پیکسل، تشکیل نقاط و لکه سیاه و سفید، ناهماهنگی در تصویر شده باشد می تنها کافیست با شماره ‌های موجود در سایت تماس حاصل نموده و درخواست خود را ثبت نمایید کارشناسان مجموعه در سریع ‌ترین زمان ممکن به محل شما می‌ آیند و در جهت رفع مشکل تلاش‌ های لازم را انجام می‌ دهند.

فرم درخواست تعمیرکار

پیمایش به بالا

درخواست تعمیرکار

فرم زیر را پر کنید تا در سریع ترین زمان با شما تماس بگیریم

اطلاعات تماس
اطلاعات دستگاه
تاریخ و زمان ترجیحی